Pressmeddelande ”Ren kustlinje”

Sotenäs kommun bjuder in press och media till att närvara vid uppstartskonferensen för Interreg-projektet ”Ren kustlinje” den 2-3 mars på Smögen Hafvsbad. 
När: programstart kl. 09.30 den 2 mars 2016, avslutas kl. 12.00 den 3 mars 2016.
Hemsida & program: www.renkustlinje.se
 
 
Ett rent hav – vår framtid! 
Tänk dig att du vadar genom en fotbollsplan fylld med meterhöga drivor av skräp. Så mycket, mellan 4000 och 8000 kubikmeter skräp, beräknas årligen flyta iland på den svenska västkusten. Ren kustlinje är ett skandinaviskt samarbete mellan 34 aktörer i Sverige, Danmark och Norge med syfte att minska den marina nedskräpningen på en global nivå. Projektet Ren Kustlinje ska utveckla nya smarta och kostnadsbesparande metoder, modeller och tekniker för att hantera det marina skräpet på ett effektivare sätt i framtiden. 
”Sotenäs ser fram emot att ta ledartröjan i detta stora och viktiga projekt för en bättre miljö. Vi ser det som en spännande utmaning att förena alla goda krafter kring ett renare hav”, säger Mats Abrahamsson, kommunalråd i Sotenäs kommun. 
 

 
Kontaktinformation: 
Helena Bredin, projektledare”Ren Kustlinje”
Mobil: +46 (0)721-47 09 47 / E-post: helena.bredin@sotenas.se
 
Martin Norderhaug, kommunikasjonsrådgiver, ”Ren Kystlinje”
Mobil: +47 957 70 687 / E-post: eginor@ostfoldfk.no
 
Mats Abrahamsson, (M), Kommunstyrelsens ordf./kommunalråd Sotenäs kommun
Mobil: 070-213 95 74/ E-post: mats.abrahamsson@sotenas.se
 
 
Svenska parter: 
Sotenäs kommun, Tanums kommun, Tjörns kommun, Stenungsunds kommun, Kungälvs kommun, Kungsbacka kommun, Marint Naturbruk gymnasium Campus väst Lysekil, Västkuststiftelsen/Ren & Attraktiv Kust, Håll Sverige Rent, Fiskareföreningen Norden, Länsstyrelsen Koster Nationalpark, Göteborgs Universitet
 
Danska parter: 
Skagen Uddannelsescenter, KIMO Danmark, Aalborg Universitet, Fredrikshavn Kommune, Hjørring Kommune, Jammerbugt Kommune, Thisted Kommune
 
Norska parter: 
Østfold fylkeskommune, Akershus fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune, Vestfold fylkeskommune, Hvaler kommune, Fredrikstad kommune, Råde kommune, Rygge kommune, Moss kommune, Ytre Hvaler nasjonalpark, Færder nasjonalpark, Fylkesmannen i Vestfold, Skjærgårdstjenesten Færderenheten, Havforskningsinstituttet, MOVAR Avfallsselskap

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter