Rustade för en ny skräpsäsong!

Arbetsbåt byggd av Westers Mekaniska, WM 800W-CAT Arbetsbåt byggd av Westers Mekaniska, WM 800W-CAT

Sotenäs kommun har nu fått sin arbetsbåt levererad lagom till att städsäsongen startar upp på allvar. Båten är anpassad för strandstädning av olika typer av kust samt möjligheten att komma ut till öar.

Strandstädningsarbetet inom kommunen kan nu effektiviseras och de anställda får en säkrare arbetsmiljö. Nyttan och utvecklingen med båten kommer att följas upp och erfarenheter delas med andra kommuner i Sverige, Norge och Danmark inom ramen för projektet Ren Kustlinje.

Satsar på personalen, säkerheten och miljöarbetet

Under våren kommer även personal som arbetar med strandstädning att få en miljö- och säkerhetsutbildning. Utbildningen innehåller även material- och återvinningskunskaper samt lyftteknik - allt för att ytterligare förstärka strandstädarnas möjligheter att fortsätta göra ett fantastiskt arbete! Två utbildningstillfällen planeras i Bohuslän, en den 6/4 och en den 20/4. En kursinbjudan sänds strax ut - håll utkik!

Stefan Majlinder i Sotenäs kommun håller samman arbetet med arbetsbåt och utbildning. Kontakta Stefan om du önskar veta mera!

Se även artikel i Bohusläningen, inlägg på Sotenäs kommuns hemsida samt radio P4 Västs intervju, alla från den 2 mars.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter