sveriges Regering satsar 100 miljoner kronor årligen mot plast som skräpar ner haven

Den glada nyheten att den rödgröna regeringen till höstens budget tänker lägga fram en satsning mot plastproblemen presenterades på söndagen av tre gröna statsråd i samband med Miljöpartiets kongress i Linköping.

Regeringen kommer att anslå 100 miljoner kronor i höstens budget för 2018 och aviserar samtidigt samma summa för de två följande åren. Pengarna ska fördelas på flera olika insatser. Det handlar om stöd till utvecklingen av nya material som kan ersätta plasten i till exempel förpackningar, liksom nya metoder för att förhindra nedskräpning. Pedagogiska insatser om miljöproblemet riktade till barn ingår också.

Pengarna ska också gå till strandstädning, något som är särskilt angeläget på Bohuskusten dit plast förs med havsströmmar långväga ifrån. Läs mer i DNs artikel från 2017-05-28.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter