Plug the marine litter tap - potential marine litter sources in urban areas

Vet du att 80 procent av skräpet i haven kommer från land? Mycket kommer från urbana miljöer, och majoriteten av skräpet är konsumentrelaterat. Och mycket av skräpet kan stoppas redan vid källan, ett arbete där kommunen har en viktig roll.
I rapporten Plug the Marine Litter Tap, som Håll Sverige Rent tagit fram med stöd av Nordiska ministerrådet, finns en rad råd och tips för hur kommuner kan arbeta förebyggande mot marin nedskräpning och stoppa skräpet redan vid källan.

I rapporten finns råd och tips om tillvägagångssätt, om indikatorer för källor och spridningsvägar i stadsmiljö och exempel på åtgärder för att minska nedskräpningen.

För att komma till hela rapporten följ denna länk.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter