Välj miljövänlig konfetti och undvik ballongsläpp vid firandet!

Med sommaren kommer firande av student, skolavslutning och andra festligheter, men gatorna kantas emellertid inte bara utav firande människor utan även av konfetti och ballonger. När firandet är över hamnar det dessvärre ofta i naturen och leds via vattendrag till havet, och få har nog undgått den rådande oron av mängden plast i våra hav.
 
Så använd blombladskonfetti, såpbubblor, vimplar och flaggor – en uppmaning från KIMO, Kommunernas internationella miljöorganisation, för sommarens alla firanden. Då slipper djur och natur att drabbas av vår glädje!

KIMO vill med sitt pressmeddelande till kommunerna uppmana alla att tänka efter innan hur firande kan ske på ett hållbart sätt. 

Uppmaningen lyder: Fira och gläds samtidigt som naturen inte tar skada av nedskräpning och plast. Välj miljövänlig konfetti och undvik ballongsläpp vid firanden.

Mer information finner ni i KIMOs pressmeddelande här.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter