Ren kustlinje på Volvo Ocean Race

  • Under Volvo Ocean Race är det förutom internationell segeltävling stort fokus på FN:s miljöinitiativ Clean Seas för att minska användningen av engångsplaster. En av båtarna tävlar också under namnet Turn the Tide on Plastic.
  • På bilden ser vi en blivande marinbiolog med sin mamma när de gått in Ren Kusts monter som är utformat som ett valskelett för att titta på mängden av plastprodukter vi dagligen förbrukar i våra hem. Valutställningen vill uppmärksamma besökarna på problemet med att valar och andra djur dör när de fått i sig plast eller fastnat i spökfiskeredskap.
  • I bakgrunden syns konstverk som skapats av strandskräp.

Under veckan valtalas det i Valskelettet. Joakim Brodahl, verksamhetschef Hav & Land, Håll Sverige Rent och Helena Bredin projektledare Ren Kustlinje är några av valtalarna. Här står de utanför Ren Kusts montertält.

Norska konstnären Solveig Egeland talade om Håpets katedral, som ska byggas av återvunnen plast och placeras på en pråm utanför en ö i södra Norge.
Andra valtalare är Anton Hedlund(se bilden till höger) initiativtagare och ansvarig för Städa Sverige, Noel 6 år som skrev till statsministern om plasten i havet, Henrikke Baumann, havsforskare Chalmers Tekniska Högskola, Atle Sommerfeldt, biskop Borg stift, Norge, Bethanie Carney Almroth, Forskare Göteborgs universitet, Dougald Macfie, miljöjournalist med flera. 

I valen kunde stora och små lyssna på valhistorier.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter